Ergonominen kotitoimisto

Kotona työskentely on yleistynyt runsaasti viime vuosien aikana. Jotta työskentely kotona olisi mukavaa ja inspiroivaa, tarvitaan sitä varten hyvä työskentelypiste. Hyvällä työskentelypisteellä on kiinnitetty huomiota valaistukseen sekä ergonomiaan.

Tiesithän myös, että kotitoimiston rakentamisen kuluja on mahdollista vähentää omassa verotuksessa. Tutustu verottajan ohjeistukseen

Millainen on ergonominen työpiste?

Ergonomisen työpisteen luominen ei vaadi valtavia hankintoja. Tärkeintä on, että työpisteestä tulee paikka, jossa viihdyt. Kiinnitä huomiota työskentelyasentoosi ja hanki tarvittavat apuvälineet.

  1. Varmista, että kädet ovat tuettuina työskennellessäsi. Kun työskentelet kädet tuettuina, et rasita niskaasi ja hartioitasi.
  2. Istu sopivalla korkeudella. Mikäli istuin ei ole säädettävä, kannattaa hankkia näytön koroke. Kun olet oikealla korkeudella, et joudu rasittamaan niskaasi päätä kurottelemalla.
  3. Istu ryhdikkäästi. Varaa työskentelytilaan selkänojallinen tuoli, jossa on mahdollista istua ryhdikkäästi. Myös satulatuolit ja muut ryhdikkyyttä tukevat tuolit kannattaa kartoittaa ja valita itselle sopivin.
  4. Työpöytää valitessa kannattaa kartoittaa myös sähköpöydät. Sähköpöytä mahdollistaa välillä työskentelyn myös seisten, jolloin koko työskentelyaika ei koostu istumisesta. Sähköpöydän etuna on myös sen tarjoama aina sopiva työskentely korkeus sekä istuen että seisten.

Työpisteen perusominaisuuksien lisäksi kannattaa panostaa kunnolliseen valaistukseen ja tietokoneen hiireen, jolloin silmät ja käsi eivät rasitu pitkään työskennellessä. Ergonomisen hiiren ja rannetuen avulla vältyt monelle tutulta “hiirikädeltä”.

Työskentelyergonomiaan ja sen ohjeistukseen voit tutustua myös työterveyslaitoksen sivuilta. Iphonetalon valikoimasta voit ostaa mitä tarvitset ergonomisen kotitoimiston rakentamiseen.