Brändin luominen ja markkinointi

Brändi on kuin yrityksesi otsikko. Sen on herätettävä potentiaalisen asiakkaan huomio ja saatava asiakas katsomaan, mistä yrityksessäsi itse asiassa on kyse. Siksi brändin suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta. Brändin tarkoituksena on viestiä asiakkaallesi yrityksesi lupaus, se mitä yrityksesi edustaa. Brändin tarkoituksena on erottaa sinut muista, olla tunnistettava ja mieleenpainuva.

Kun tiedät, mitä haluat viestiä ja kenelle, luo tai hanki itsellesi logo. Laita logosi kaikkeen, jonka avulla pyrit viestimään asiakkaidesi kanssa. Mikä on brändisi ydinajatus? Kirjoita se kaikkialle. Kristallinkirkas idea auttaa sinua, työntekijöitäsi ja asiakkaitasi sisäistämään, mikä yrityksesi todellinen sielu on. Sen idean ympärille rakennetaan kaikki suunnitelmat.

Käytä tätä yhtenäistä imagoa kaikessa yrityksesi markkinointimateriaaleissa ja liikelahjoissa. Kun sinulla on siihen mahdollisuus, levitä tätä imagoa eteenpäin, esimerkiksi antamalla lahjoja, joissa on yrityksesi logo. Käyttöesineet ovat mukava tapa antaa asiakkaillesi jotakin, josta on heille hyötyä. Hyödyllinen tavara pidetään helpommin tallessa kuin esite tai käyntikortti, ja samalla se viestii ammattimaista imagoa yrityksestäsi.

Lupaus arvoista ja laadusta

Brändin kehittäminen on monessa mielessä eri asia kuin markkinointi. Brändin kehittäminen tulee tapahtua ennen markkinointia. Brändi luo pohjan ja strategian kaikille markkinoinnin vaiheille. Se on syy, miksi ostaja on uskollinen tietylle merkille. Se on lupaus asiakkaalle tietyistä arvoista, laadusta ja yksityiskohdista, jotka liittyvät kyseiseen palveluun tai tuotteeseen. Asiakkaat valitsevat tietyn brändin, joka sopii heidän identiteettiinsä ja jakaa heidän arvonsa. Hyvä brändi on kullanarvoinen kilpailuetu.

Markkinointi on brändin kehittämisen jälkeistä toimintaa, jonka tarkoituksena on kommunikoida brändin sanomaa eri tavoilla. Kun tiedät, ketkä ovat tavoitellut asiakkaasi ja mitä he haluavat, kommunikoi heille miksi sinun palvelusi tai tuotteesi on kilpailijoita parempi. Pidä kiinni lupauksestasi ja näin luot kestäviä asiakassuhteita ja uskollisia kannattajia. Jos sinulla on työntekijöitä, myös heidän tulisi ymmärtää mitä yrityksesi todella edustaa ja mihin te pyritte yhdessä. Markkinoinnin on kutienkin oltava eettistä ja hyvien tapojen mukaista.

Markkinointi on siis kommunikointikeino, silta sinun ja asiakkaidesi välissä. Markkinoinnin avulla he saavat mahdollisuuden kuulla, nähdä ja tuntea, mitä brändisi ja yrityksesi edustaa.